Важливе
«Дива там: лісовик там бродить …» або коротко про цикл романів Симони Вілар

«Дива там: лісовик там бродить …» або коротко про цикл романів Симони Вілар

Казка, чари, фантастичні істоти – погодьтеся, іноді, так хочеться відпочити від рутинної реальності і перенестися у дивовижний світ у якому можливо все, та, зрештою, можна просто пофантазувати. Ні, не подумайте, що я пропоную Вам подивитись мультики чи почитати дитячі казки. Хоча, це теж чудова альтернатива.

Зовсім, недавно я відкрила для себе подібне чтиво цілком призначене для дорослої аудиторії – цикл романів від харків’янки Симони Вілар «Відьма».

Ім’я «Симона Вілар» є псевдо для письменниці. Насправді її звати Наталія Гавриленко, творить у жанрі роману про любов та фентезі. Авторка неодноразово отримувала літературні нагороди та очолювала списки найуспішніших письменників України. Її книги, немов, зіткані з двох основних ниток – історія та фентезі, але склеює все та виступає основою – любов. Під час одного інтерв’ю, авторка так описала свої романи:

« Дива там, лісовик там бродить ,

В гіллі русалка спить бліда;

На невідомих там доріжках

Сліди нечуваних тварин;

Там хатка на курячих ніжках

Без вікон, без дверей стоїть…»

(«Руслан та Людмила» О.С. Пушкін, переклад на українську М. Терещенко)

Цикл романів «Відьма» переносить читача у Х століття н.е. на такі рідні терена колишньої Київської Русі та знайомить із тогочасним побутом, слов’янською міфології, язичництвом. Сюжетна лінія, майже, не відхиляється від реальних історичних подій.

       Перед нами оживають такі культові особистості, як князь Ігор та княгиня Ольга. Вони цікаво зображені у цілком буденних справах, побуті, людських переживаннях. У романі яскраво описано титанічну працю керування землями, племенами, укладення перемир’я та договорів з сильними впливовими державами-сусідами.

Все починається із цілком звичайної дівчини древлянського племені. Та то тільки з першого, іноді такого оманливого погляду. Чи дійсно головна героїня така звичайна, як здається?

Сюжети книг рясно наповнені непередбаченими розв’язками, цікавими історичними подіями, які не зустрінеш у звичайному підручнику з історії, героями та поганцями, які для душевного спокою читача завжди отримують на те, що заслуговують. Ну, і звісно лінія кохання – червона нитка у творах Симони Вілар, яке своєю чудодійною силою здатне подолати усі лихі чари, темінь у душі та подарувати сподівання на краще.

Знаєте, на якусь мить читаючи, я подумала що екранізація даного циклу романів Симони Вілар нічим би не поступилася теле-романам про Гаррі Поттера чи «Грі престолів».

Тож читайте, фантазуйте, мрійте та якось на одинці спробуйте почарувати. А ось як вийде?

Автор:Наталія Денісова
Фото з Інтернету