Важливе
Кравчиня.Помста від кутюр

Кравчиня.Помста від кутюр

Надзвичайно сильний фільм- це перше і єдине, що приходить в голову  після перегляду кінострічки з розкішною Кейт Вінслет у головній ролі.

Вкрай рідко вдається пережити такі емоції під час перегляду фільму. На екрані переплітаються сонячна легкість з сірою печаллю, добро і зло, ненависть і любов, а головне- головне те, що наприкінці. Те, як майстерно підводять глядача до  логічного і єдино правильного фіналу. Настільки обгрунтовано, настільки щиро і з душею показана історія однієї неймовірно сильної жінки. І як елегантно Всесвіт розставляє все на свої місця, краще пізно, ніж ніколи! Цей фільм просто обов’язково переглянути, щоб переосмислити багато речей, щоб відчути щось нове, чи оживити давно заховані і вже й забуті почуття .

А чого варта естетика фільму… Задоволення від неймовірно красивих суконь та музичного оформлення. Неможливо передати словами ті відчуття, які створює і доводить до кипіння протягом перегляду «Кравчиня». Наче снігова лавина, починаючись з маленької купка снігу котиться білосніжними схилами Альп і врешті-решт накриває тебе з головою. І вибратись з під цього ще довгий час дуже важко.

Тут біль і відчай заковані в розкішний шовк та сховані під елегантні рукавички, тут брехня і ницість одягнулись в образ благородності й закону. Чи легко кинути виклик в першу чергу собі, а потім і усім, коли вони усі тебе ненавидять і зневажають?

Події фільму розгортаються в 1951 році в маленькому австралійському містечку.

Жанр -драма. Але головне в ньому не щось одне- сюжет, чи розповідь про жінку, яка вміла шити. Ні, цей фільм- це цілий оркестр струн душі, емоцій і переживань.

Чи давно Ви була ни атракціонах? Якщо  давно,  то не засмучуйтеся! Адже перегляд цього фільму, як «американські гірки» кидає глядача направо-наліво і піднімає ледь не до небес… То різко скидає аж в тартарари глибокі. Відчуття, як від банджа-джампінгу тільки без жодної небезпеки для здоров’я:)))

Не можливо не відзначити характер героїні Кейт Вінслет- Тіллі. «Рокова жінка» , жінка-вогонь…Вона повна протилежність її юній Роуз з «Титаніка». І справа не у віці, а в тому, як життєві випробування відшліфовують людину, наче вода каміння. І хтось просто не витримує, і роздроблене каміння стає піском. А хтось- стає гладеньким і блискучим як морська галька, чи набуває елегантного  лоску, як Тіллі Даннедж.

Головна героїня- еталон сильної жінки. Вона, кожній глядачці, яка відчуває себе нещасною, недооціненою оточуючими, чи не може пережити якусь життєву драму, допоможе повірити в свої сили і побачити, як варто поводитись. І як варто сприймати своїх ворогів- відсторонено, але дружньо. Не намагатись комусь щось довести- бо скільки корову не змушуй голодувати-вона не стане прекрасною газеллю, буде просто худа корова.

Як дуже неочікувана, але смачненька родзинка в такому знайомому і звичайному бісквіті–оригінальний поліцейський, сержант Фаррат(Г’юго Вівінг). Такого персонажа точно не очікуєш побачити в сірому маленькому містечку, і в такій стриманій канонічній кінострічці.

« Кравчиня. Помста від кутюр» у 2015 році отримала 5 премій Австралійської Кіноакадемії:

Краща актриса ( Кейт Вінслет), кращий актор другого плану( Г’юго Вівінг),краща актриса другого плану( Джуді Девіс), кращі костюми і кращий фільм.
У 2016році – 4 премії Австралійської асоціації кінокритиків: краща актриса(Кейт Вінслет), кращий актор другого плану( Г’юго Вівінг),краща актриса другого плану( Джуді Девіс), кращий сценарій (Джослін Мурхаус, П. Дж. Хоган).
Чи можна вичистити непролазні, засипані сміттям хащі і зробити з них прекрасний сад? Чого думати-гадати, давайте подивимось і переконаємось на власні очі.
P.S. Тільки не готуйте багато поп-корну для перегляду-ті «американські гірки» трохи захитують…зате нудьгувати точно не прийдеться.

Автор: леді Роксет

Фото з Інтернету