Важливе
«Диво»: фільм, що зрушить світ

«Диво»: фільм, що зрушить світ

Ми любимо переглядати кінострічки.  Чудово, коли комедія змушує сміятися та формує настрій на цілий тиждень . А що говорити про фільми, під час яких невгамовно стікають сльози з-під вій, опісля перегляду яких ти ще довго не можеш оговтатись і розумієш: життя не буде колишнім.

З упевненістю відзначу: фільм, що зрушить твій світ уже знято.

Стівен Чбокскі, як нам відомо, письменник з великої літери, людина віддана справі всього життя. Якось він написав  прозову історію про хлопчика Августа Пульмана – дитину, яка хворіє на рідкісну генетичну хворобу. Історію, котра не залишила байдужих…

Фільм «Диво», знятий за однойменним романом, розповідає про дитину, скалічену обставинами несправедливого життя, ображену, хоч і заочно, бо не знає, як це, бути безтурботним дітваком і копати м’яча у дворі з сусідськими дітками.

У свої вісім Оггі пережив рівно 27 операцій, задля можливості бути поряд із найріднішими – мамою, татом і старшою сестрою. Аж раптом – батьки вирішують віддати хлопчика до школи, аби він спробував відчути смак справжнього дитинства.

Оггі переборює себе: знаходить друзів, усвідомлює, наскільки несправедливим є життя, коли його зраджують. Дитина, на плечі якої звалився тяжкий тягар буденності – людської агресії, злості та аморальності – це втілення кожного, хто хоч раз замислювався над тим, чи потрібен на цьому світі?

Август Пульман – це втілення щирості та добра, якого кожен із нас прагне, але, коли знаходить, інколи розчаровується у зовнішньому.

Бо не варто бути надто розумним чи достатньо зрілим, щоб зрозуміти: ми обманюємо самих себе ілюзією краси. ( гарний вигляд, одяг, манери). А найпрекраснішим виявом цього – є наша душа.

Хлопчик з фільму «Диво» – уособлення значимого. Будьте ласкаві, перегляньте цю стрічку та зробіть висновки.

Автор: Мар*яна Коваленко

Фото з Інтернету