Важливе
«Crazy World Tour»: зупинка – Київ

«Crazy World Tour»: зупинка – Київ

Довжелезні черги  листопадового дня навколо «Палацу спорту» в Києві. Загалом, нічого дивного. Ми ж на концерті «Scorpions»! Гурт уже втретє за останні чотири роки відвідує Україну. Ветерани рок-сцени, легенди… А для мене це і дитинство, і юність, запах свободи і смак життя. Досі не вірю, що я тут і трохи більше як через годину почую кумирів.

Концерт почався вчасно – рівно о 19.00. Розігрівали публіку гості з Перу –«Contracorrient». Серед виконаних ними пісень була «My Generation» гурту «The Who». Старше покоління завжди засуджує молодше, але не тут… Скорпи виступають уже більше 50-ти років, але мої однолітки, однолітки моїх батьків багато чим завдячують їм. Саме тому серед прихильників гурту – люди різних вікових категорій і соціальних станів: молоді дівчата й хлопці, батьки з дітьми, бабусі й дідусі з внуками.  У бертцах чи на підборах, у сукнях чи футболках, у банданах чи капелюшках – не важливо хто в чому, тут усіх єднає музика.

Мені важко сприймати музику «Contracorrient». Я не розумію текстів.«Розігрів» завершився.   Думки витають десь з Рудольфом Шенкером, Клаусом Майне, Мікком  Ді, Матіасом Ябсом і Павлом Монціводою. Я не можу чекати. Починаю разом з усіма кликати гурт на сцену.

І ось загорілося світло. На екрані сцени вмикають вступний ролик Скорпів: п′ять вертольотів врізаються у монумент з написом «Scorpions», з них вистрибують люди. Чомусь хвилююся. Частина «Crazy World Tour» розпочалася. Публіка шаленіє, не стримує емоцій. На екрані майорить синьо-жовтий прапор – так вітають німецькі легенди українських шанувальників. Мейне вітався зі сцени: «Добрий вечір, Києве! Добрий вечір, Україно! Як спави?». Його «дякую» розчулює і викликає овації.

Тисячі голосів, відлуння оплесків – це все зачаровує…

We didn’t crack or break or fall
We
builtt his house on a rock

На екран вивели текст пісні «We Built This House». Палац спорту співає, море вогників і рук гойдається в такт музиці.

Close your eyes and your will find

Thew a you to the dark

Голос Клауса молодий, він не загубився у прожитих роках. Мейне посилає повітряні поцілунки.

Take me to the magic of the moment on a glory night,
Where the children of tomorrow dream away
in the wind of change.
Сингл  «Wind of Change» визнано піснею 20 століття. «Пацифік» з′являється на екрані. Зал вибухає оплесками.

Скорпи виконують хіт «Over kill» гурту “Motörhead”  Леммі Кілмістер помер два роки тому, але про нього пам′ятають досі: публіка вигукує «Леммі!».

Потім неймовірне соло Міккі Ді. На екрані з′являються обкладинки альбомів гурту. Завершують основну частину концерту «Black out» і «Big City Nights».

Настав час балад.

I’m still loving you
I’m
still loving, I need your love

На очах від щастя зблискують сльози. Не тільки у мене. Моя подруга Галинка теж плаче. Згодом, вона ще в потязі не зможе відійти від усього, переслуховуватиме трек-лист концерту і не віритиме, що це дійсно сталося.

My body is burning,
It
starts to shout.
Desire
is coming,
It
break soutloud

Пісня «Rock you like a hurricane» – гідне завершення ураганного концерту. Музиканти кидають шанувальникам медіатори, приймають від них квіти. Клаус загорнувся в український стяг, подарований публікою. Скорпи не здають позицій. Не вірю, що це завершилося. У руках тримаю квиток, за який, пів року тому, була ладна нирку продати. Знесилена покидаю «Палац спорту». Такі концерти назавжди закарбовуються в пам′яті.

The best is yet to come…

Автор: Марія Масюк

Фото з Інтернету