Важливе
Пухнаста дружба у стрічці «Мета собаки»

Пухнаста дружба у стрічці «Мета собаки»

Самотність – найстрашніша річ у цьому світі. Вона провокує багато проблем. Коли ти самотній, то життя стає порожнім, їжа  несмачною, сонечко не таким привітним і теплим, а  дні минають довго і нудно.  Мабуть, саме тому Творець придумав собак. Людино, якщо не можеш знайти друга серед своїх, то ось тобі песик!
В дитинстві в мене не було собаки. Були коти. Але ж ви розумієте, що з котом не пограєшся, він не принесе м’ячика, не вибігатиме кожного разу до воріт, щоб тебе зустріти і не облизуватиме твоє обличчя своїм вологим язиком.


В досить зрілому віці  у мене з’явилась Сімка. Не я її назвала, але ця кличка якнайкраще характеризує цю активну і розумну собаку. Про неї можна зняти фільм. Найбільше люблю її ніс. На дотик він мокрий, але дуже приємний. Іноді вона смішно чхає і після цього не може заховати зуба, який на мить вилазить з акуратної  мордочки. Підозрюю, що у мого пса неправильний прикус. Якби існували собачі стоматологи, то ми б поставили їй брекети.
Сімка – справжній друг.  Якщо маєте такого ж, то ви неодмінно повинні переглянути фільм «Життя і мета собаки». Нехай не лякають неоднозначні відгуки критиків. Та що вони знають про справжню пухнасту дружбу? Лассе Галльстрем зняв чудову пригодницьку комедію-драму для усієї сім’ї. Стрічка створена на основі роману В. Брюса Камерона «A Dog’s Purpose» («Мета собаки»).

Фільм розповідає про собаку Бейлі, який поселився у домі, де жив маленький хлопчик Ітан. Пес полюбив малого і вони затоваришували. Дружба тривала роками. Ітан дорослішав, в його житті з’явилось кохання…Довелось переживати і складні ситуації, але Бейлі завжди був поруч.


Це кіно надзвичайно зворушливе! Воно перенесе вас у світ думок чотирилапого улюбленця. Бейлі – зовсім не простий пес. Він шукає сенс свого життя. Тільки от собаче життя надто коротке, тому він проживає кілька.  В одному з життів довелось народитись вівчаркою, яка допомагає полісмену Карлосу ловити злочинців. Потім Бейлі живе зі студенткою Майєю і страждає від ожиріння, бо любить поласувати смачненьким з хазяйкою. Згодом він народжується , щоб потрапити у сім’ю, яка його покине. Хазяїн залишив собаку просто на дорозі, сів у машину та поїхав. Врешті, пухнастик знаходить свого першого господаря Ітана. Хлопець змінився, став дорослим чоловіком, але чи впізнає він свого Бейлі? На схилі літ Ітан був самотнім, йому дуже бракувало справжнього друга і Бейлі зумів звеселити свого улюбленого господаря.


Часом люди бувають безвідповідальними і жорстокими до тварин, вони не розуміють, що ці створіння з вологими носами люблять їх понад усе. Саме людина – сенс їхнього життя. Так важливо виправдати довіру розумних очей, які віддано дивляться  на свого господаря.

Автор: Ольга Фабін

Фото з Інтернету