Важливе
Деміен Ескобар – талант, велике серце, скрипка…

Деміен Ескобар – талант, велике серце, скрипка…

Дивує та, водночас, бентежить думка про те яку владу над людьми має музика. Неважливо чи володієте Ви музичним слухом, сопрано чи альтом, якщо в серце проникає саме ВАША мелодія – змусить плакатичи сміятися, закружляти у танці чи замислитися над таємницями буття. Висновок один – музика має вплив, і що не менш важливо може нести вагомий зміст, посил, говорити з вашою душею від імені виконавця. Звичайно за умови, що ця музика народжена талантом, щира, відверта, чиста !

Випадково, краєм вуха чую проникливу гру на скрипці, йду назустріч цим звукам, хочу якомога швидше побачити хто ж цей скрипаль? Здивуванню немає меж! На екрані телевізора високий, кремезний, афроамериканець у його руках скрипка- не музичний інструмент, а ніби продовження руки, частина тіла з якою він народився. Скрипка, до речі, не класична, а якась цікава, модернова. Так, ми звикли що афроамериканці профі у баскетболі, та й такі музичні стилі, як hiphop, реп, r’n’b їм близькі. Але скрипка ?! Проте, як чудово він грав, аж шкірою забігали мурахи)

Це був Деміен Ескобар. Народився він у Нью-Йорку (США), ще  нікому невідомий розпочинав свою музичну кар’єру разом з братом граючи на вулиці. Хлопці дарували перехожим класичні музичні твори, а також сучасне їх аранжування. Деміен тоді не наважувався створювати свою власну музику. Одного разу взявши участь у американському талант-шоу Ескобар прокинувся наступного ранку відомим. Перша слава додає впевненості.  Музикант ризикує та створює свій власний стиль виконання – “crossoverviolin”. Він поєднав виконання класики з сучасними музичними стилями. Вийшло щось нереально круте та вражаюче. Замахнутися на поєднання класики створеної кілька століть тому та більш сучасного джазу, r’n’b, поп-музики могла лише дуже смілива людина. Деміен неначе винайшов свою власну машину часу. Щойно ви перебували у 2017 році, а вже наступної миті Dame Esco переніс Вас у часи Вівальді, Паганіні, Страдіварі та інших. Деміендоводить,  що класична музика цікава, модна, стильна.

Разом з братом вони стають популярним дуетом Nuttin ‘But Stringz, також свого часу Ескобар грав на інавгурації колишнього президента США Барака Обами.

Далі був час зважених рішень, вагань, проба себе у зовсім іншій сфері діяльності(нерухомість) та зрештою талант взяв гору – Деміен Ескобар дарує людям чудову, якісну музику, займається низкою соціальних проектів, написав книгу, отримав  дві нагороди Еммі, розробив свою власну лінію скрипок. Зокрема, протиставляє музику насильству у однойменній акції та працює з дітками з обмеженими фізичними можливостями. Насправді, дарує музику тому хто її потребує, кому вона рятує життя, дарує ще один шанс, такий іноді конче необхідний, а також відроджує у серці надію.

Завітавши в Україну у жовтні цього року Деміен познайомив також і нас зі своєю особливою музикою.

Спробуйте, якогось  чудового вечора вимкнути телевізор, на пів години відмовитись від усіх гаджетів, турбот, проблем. Увімкніть чарівну гру на скрипці Dame Esco– подаруйте своїй душі довершеність)

Автор: Наталія Кулик

Фото з Інтернету