Важливе
Мистецьке обличчя Митрополичих садів

Мистецьке обличчя Митрополичих садів

Всі  львів.яни із замиранням серця чекають на культовий фестиваль Ніч у Львові. Під час якого буде грати оргАН просто неба, а око кіноманів вражатимуть відео інсталяції. Однак цьогорічної родзинкою стануть  також мистецькі заходи у Митрополичих садах, поблизу церкви святого Юра.

Зокрема під час Ночі у Львові, у садах  звучатиме справжній реп, а всі охочі побачать виставу за мотивами  «Зачарованої Десни» Олександра Довженка.   

Митрополичі сади – це зразок садово-паркової архітектури Європейського рівня.  На початку Другої світової війни ці території поєднували французький та англійський стиль садівництва.

Митрополичі сади у 1912 році

Митрополичі сади у 1912 році

Однак, у Радянські часи в унікальних садах встановили  «глушилки», що блокували ворожі радіостанції. Лише тепер поволі відновлюємо природну перлину – розповідає координатор заходів та програм Фундації Духовного Відродження Олена Карнаух: «Цього року, так як ми розвиваємо цей проект відновлення митрополичих садів. Ця локація для нас дуже важлива. І вона дуже цікава для львів.ян. Бо у верхню частину садів доступу немає, лише коли відбуваються якісь заходи».

1

      Під час культового фестивалю «Ніч у Львові» у Митрополичих садах  буквально вируватиме мистецьке життя наголошує Олена Карнаух: «16-того липня ми плануємо разом з літ. проектом «Книжкова шафа літературні читання».  Це молоді люди, які читають  літературні твори під  чудовий музичний акомпанемент».

книж

    А з 22-гої до 23-тьої посеред Митрополичих садів постане театральна сцена. Із виставою «Зачарована Десна»  виступатимуть студенти-актори із Франкового вишу. Це власна ініціатива молодих митців, яку радо підтримали організатори. Розповідає Олена Карнаух: «Зважаючи навіть на сам зміст твору. Довженко у ньому розмірковує десь про грішність та святість. І проводимо певні паралелі із Шептицьким. Бо цей духовний пошук знайомий всім людям».

Своєрідною родзинкою 17-того липня буде змістовний і мелодійний реп від Андрія Очкуся: «Там дуже різне. Там є авторські пісні Андрія, який недавно одружився,і перебуває у романтичному настрої. Це буде і про кохання, і про сенс життя, і про цінності».

Андрій Очкусь читає реп

Андрій Очкусь читає реп

Вхід на ці мистецькі заходи буде за благодійний внесок, у розмірі 40 гривень. Усі отримані кошти спрямують на  подальше відновлення Митрополичих садів та соціальні проекти церкви.

Автор: Оксана Бабенко

Фото з Інтернету