Важливе
Фестиваль  «Бандерштат» – потужна арт-візитівка Волині

Фестиваль «Бандерштат» – потужна арт-візитівка Волині

У 2016 році фестиваль українського духу «Бандерштат» відзначить десяту річницю свого існування. За цей час захід пройшов цілу еволюцію у власному становленні – від локального музичного фестивалю альтернативної музики до одного з найбільших опен-ейр майданчиків країни.

Бандерштат – це не лише екскурс в героїчне минуле українського народу, сторінок національно-визвольного руху, це ще і пропагування сучасного культурного продукту в Україні, а відтак, і робота на його майбутнє. Актуальні музичні та літературні тенденції, відомі обличчя сучасників, дискусійні майданчики, спорт та спілкування – усе це зібрано під фестивальним брендом БАНДЕРШТАТ, назва якого відсилає нас до культової пісні «Братів Гадюкіних».

Здоровий український патріотизм в сучасній і актуальній обгортці, як історичне явище та можна тенденція – це наша візія на сьогодення. Поєднання творчого і громадсько-ініціативного напрямку та можливість долучення до заходу громадських організацій та проектів. Усе це передбачає об’єднавча ідея проведення Бандерштату.

За десять років проведення фестивалю, Бандерштат став наймасштабнішою арт-візитівкою Волині, збираючи щороку тисячі людей з усіх куточків України та з-поза її меж. Разом ми шукаємо подальші шляхи руху країни, як у сфері культурній так і громадсько-політичній. Чимало наших волонтерів та учасників зараз перебувають в зоні АТО, де захищають нашу землю від ворожої агресії.

За роки існування та проведення Бандерштату на фестиваль завітала величезна кількість відомих в різних сферах життя українців: Сашко Положинський, Вахтанг Кіпіані, Олесь Доній, Мустафа Найем, Майкл Щур, Юрій Луценко, Семен Семенченко, Степан Романів, Олена Білозерська, Юрій Шухевич, Василь Шкляр, Микола Посівнич та інші. На фестивальній сцені зіграло чимало гуртів із різних регіонів України (Тартак, Скрябін, ТНМК, Onuka, Орест Лютий та інші), Білорусі та навіть Ірландії.

Програмне розмаїття фестивалю, яке включає в себе також роботу акустичної та літературної сцени, серію зустрічей з відомими українцями, ветеранами УПА, низку різнопрофільних майстер-класів, історичну реконструкцію та показові виступи з традиційних українських бойових мистецтв, виокремлюють фестиваль із-поміж інших схожих дійств.

Прес-служба фестивалю «Бандерштат»