Важливе
Українська Японія

Українська Японія

Навесні величне і старовинне місто Ужгород огортає цвіт сакури. Саме в цьому найвіддаленішому обласному центрі України клімат для японської вишні найсприятливіший: гори захищають місто від холоду. Тому найбільше туристів відвідує Ужгород саме навесні.

Пік розквіту сакури триває лише кілька днів, тому саме у вихідні з хорошою погодою 16-17 квітня місто прийняло найбільше відвідувачів. Наступні дні рожеві квіти на деревах ще є, але їх уже не так багато, і вони менші.

Світлини, які демонстрували красу міста в цей період та запрошували його відвідати, створювали враження, ніби сакури цвітуть ледь не у половині Ужгорода. Такі фотографії поширювали перш за все власники готелів та хостелів. Але насправді найбільш привабливими для туристів місцями з сакурами були набережна з лівого боку та дві вулиці з правого боку річки.

Як у Львові на Різдво, так і в Ужгороді на цвітіння сакур, знайти вільне місце в хостелі чи недорогому готелі було проблематично – уже за два тижні до початку святкування всі найвигідніші пропозиції були заброньовані.

Цьогорічне свято відвідували закохані пари, сім’ї й просто шукачі пригод, як я. Над річкою Уж розмістили ярмарок і продавали там вироби з глини, дерева, лози, а також різні наїдки.

Автор: Северина Якубич

Фото надане автором публікації