Важливе
Два обличчя мальовничої Мексики

Два обличчя мальовничої Мексики

Таку екзотичну країну, як Мексика кожен уявляє по-своєму. За однією думкою, це  один із найкращих курортів світу –Канкун, чи то окраїни, де завжди світить палюче сонцем, є чимало  текіли  і всі жителі мають сомбреро в пів метра.
Не зважаючи на те, що Мексика за рівнем бідності та злиднями  перевищує середні показники в Латинській Америці та країнах Карибського бассейну. Є міста, які  завдяки своїй красі, праці та охочими красиво відпочити мають репутацію світових курортів. Це Акапулько, Косумель, Рів’єра Майя та довколишні острови, вражаючої краси.

м2

(Канкун)

Ще всього 30 років тому, там де зараз красуються готелі для бажаючих відпочити «по-багатому», щорічно відвідують 2 мільйони туристів та засмагають зірки  нічого, окрім лазурового моря, піску, крокодилів та рибацьких будиночків нічого не було. В свій час Канкун з’явився у світі шикарного туризму завдяки кубинській революцї. Він входить в десятку кращих курортів світу, проте й там без зусиль побачиш разючу бідність країни.

Якщо подорожувати машиною по місту, Мексика здивує тебе насамперед змішаними відчуттями. Це щось на кшталт шоколаду з сіллю та перцем. Проїжджаючи по косі, яка має вигляд сімки уздовж незабутнього берега Карибського моря, прикрашена розкішними п’ятизірковими  готелями, казковими пальмами та усміхненим персоналом, по маршруту: з одного курортного містечка в інше, ви обов’язково побачите купкуробочоїсили. Це хлопці та чоловіки, які чекають на  чергову машину з «роботодавцем». Це така собі система, що допомагає людям виконати   будь-яку роботу,аби отримати хоч якісь кошти на прожиття.

Ще у пошуках чергової незабутньої пригоди,чи то стрибка у прозорий каньйон, чи спуску по канату над густими покровами мексиканської землі ти обов’язково натрапиш на такого собі жителя джунглів, з тісненькими хоромами. Зазвичай –  то невеличке покриття, трохи схоже на дах та, в кращому випадку, прикріплену супутникову тарілку, Ну і ще сумного кота, біля ніг власника.
Тож отримаєш, як мінімум,дві протилежні за емоціями картини.

vtr

Усі знають, що Мексика багата нафтою, золотом, сріблом, корисними копалинами, сільськогосподарськими та рибацькими ресурсами та все ж таки має такий високий рівень бідності населення. Де шукати причину цьому і чи шукає її хтось взагалі ?

А поки туди приїжджають з набитими кредитними картками чи просто збереженою зарплатою американського «офісного планктону» та проходять повз сумного кота з привітним власником,що мостить камінці у дивовижній за красою печері, світлина якої потім висітиме на холодильнику.
То ж для кого небюджетний відпочинок, а для кого боротьба за виживання.

Автор: Анна Курченко

Фото з Інтернету