Важливе
Поза сценою: танець, як стиль життя

Поза сценою: танець, як стиль життя

Балет – як найвища ступінь людської організації

Балет – це вид мистецтва, який чарує з першого погляду, з першого руху балерини, з першої музичної ноти. Сьогодні у нас виявилась унікальна  можливість  – поговорити з починаючою балериною, лауреаткою міжнародних конкурсів, стеденткою  третього курсу Львівського державного училища культури і мистецтв Євою Демченко. 

Привіт,для початку поділись з нами як все починалось?Як ти прийшла до цього виду мистецтва?

-Привіт.З самого початку ініціативу проявила моя мама, яка в свою чергу в дитинстві займалась художньою гімнастикою. На той час,коли мене віддали в Львівську державну хореографічну школу мені було 5 років.

балет1

А чи сама ти хотіла займатись балетом?

  З самого початку  у мене не було великого ентузіазму, але згодом, коли я зрозуміла наскільки це цікаво я почала приділяти цьому увесь свій вільний час.

Розкажи про своє перше заняття.

-Першим уроком було ознайомлення. Насамперед викладачка хотіла оцінити нашу фізичну підготовку, тому ми почали виконувати різноманітні вправи на гнучкість та  витривалість.

Як довго ти цим займаєшся і чи були в тебе думки що це зовсім не твоє?

-Я присвятила цьому 12 років. Перші роки були для мене казковими, але надалі вправи ставали все тяжчими, навантаження більшими, це забирало  багато вільного часу, я не встигала об*єднювати навчання в школі і балет, тому я вирішила на цьому закінчити. Але потім я зрозуміла скільки праці я для цього вклала і  вирішила довести справу до кінця.

балет34

Чи плануєш ти зв*язати з цим своє майбутнє?

– Суто для мене це не є та справа, якій я б хотіла присвятити все своє життя.  Тому що я хочу реалізувати себе в сфері медицини. Але як тільки у мене буде вільна хвилинка я буду бігти в балетний зал і робити різноманітні па.

Де навчаєшся на данний момент?
-Я перейшла на третій курс Львівського державного училища культури і мистецтв. Після його закінчення планую повністю присвятити себе медицині.

Чи є у тебе якийсь кумир на якого ти рівняєшся?

-Так, є, це російська балерина світового рівня Анна Павлова. Вона полонила мене своєю манірністю та технікою.

-Чи захоплюють тебе більш нові види танцю такі як хіп-хоп або джаз фанк?

-Так, звичайно, але суто з точки зору спостерігача. Це зв’язано з тим, що у мене чітко вироблена саме класична  форма танцю, та і по манері виконання мені близький саме балет.

Які поради ти можеш дати дівчатам, які хочуть цим займатись?

-Балет – це насамперед витримка та дисципліна. Він вчить організовувати свій час , бути жіночною та тендітною. Та і загалом допомагає  тримати своє тіло в тонусі.

Ну що ж, було приємно з тобою спілкуватись, бажаю тобі успіху у всіх твоїх задумах!

Автор: Андрій Рубцов

Фото з Інтернету