Важливе
У Львові вшанували пам’ять  Юрія Покальчука

У Львові вшанували пам’ять Юрія Покальчука

 

23 січня о 16 годині львів’яни та гості міста стали свідками однієї події – відкриття меморіальної дошки письменнику Юрію Покальчуку. Це відбулося у переддень його дня народження,  на перехресті вулиць Вірменської і Друкарської, на стіні того будинку, де колись Покальчук знімав квартиру. І, що цікаво, під час встановлення таблиці до організаторів вийшла власниця кав’ярні на вулиці Вірменській, що знаходиться якраз біля того місця, де встановили пам’ятний знак. Вона розповіла, що Юрко Покальчук був постійним відвідувачем її закладу. Випадковості не випадкові. оля2 оля6Організатор акції, співзасновник громадської організації Project #1 Юрій Космина під час відкриття підкреслив мету встановлення цієї меморіальної таблиці: “Щоби кожен львів’янин чи гість міста, проходячи повз, згадував про чудову людину, про друга багатьох львів’ян які росли творчо разом з Юрком. Адже чомусь так сталося, що багато митців, письменників, і звичайних людей, які щось зробили хорошого для Львова, вже мають якийсь клаптик пам’яті. Але Юрка в цьому списку не було”.оля5Як сказав співзасновник ГО “Project #1″  Юрій Кирилич, ” Меморіальна таблиця нагадуватиме усім про цю видатну людину. Через півроку фасад цього будинку будуть реставрувати,  таблиця буде у галереї “Дзиґа” на той час, після ремонту встановимо нову, ще кращу”.

Музичним фоном для події організатори обрали записи музичного проекту Покальчука “Вогні великого міста”, котрі виконують пісні на його тексти. Також  відбувся фуршет, на якому присутніх пригощали шампанським та цукерками.оляПісля відкриття таблиці,  у той же день, відбувся літературний вечір під назвою Покальчук tribute, присвячений пам’яті Юрія Покальчука. Захід відбувся у “Квартирі 35”, що знаходиться за адресою вулиця Вірменська, 35 за підтримки МО “Дзиґа” . Гості заходу мали змогу почути спогади близьких друзів про видатного українського письменника, науковця й перекладача, якими, зокрема, поділилися письменник Віктор Неборак та басист “Мертвих півнів” Олег “Джон” Сук. Також відбулися читання уривків творів Покальчука присутніми на вечорі.

Гості побачили короткометражні відео Юрія Покальчука, а також  низку його світлин, які підібрала для демонстрації співорганізатор заходу Софія Войтів.

Вразила приємна і гостинна атмосфера та чудова організація вечора.

Дякуємо Project #1 за такі чудові моменти у житті Львова та чекатимемо наступних заходів!

Ви маєте змогу побачити, як саме це відбувалося:

(джерело відео-ролика – ресурс youtube)

Автор: Ольга Нестор

Джерело фотографій – сайти новин та мережа Facebook