Важливе
Любити і прощати – найскладніша наука у світі

Любити і прощати – найскладніша наука у світі

Олена Печорна – письменниця, книги якої читаються на одному подиху. Роман «Фортеця для серця» не став винятком. Зворушлива історія про життя сирітки Лесі Райської. У ранньому віці дівчинка залишилась без батьків: тато загинув, а мати зникла в невідомому напрямку. Росла Леся в селі Бувальці, з бабусею.

Дівчинка протягом усього життя чекала свою маму. Життя кидало важкі випробування на долю юної художниці. Неймовірний талант до малювання вражав усіх, картини були немов живі. Дівчинка була особливою, вона відчувала природу, а її вірним другом був вітер. У Лесі щира душа та добре серце. Дівчина понад усе мріяла навчатись образотворчому мистецтву, щоб малювати відкрито, а не потайки від бабусі. Деякі односельці вважали Лесю відьмою, але для неї це не було дивним. Вона відмовилась від заміжжя з перспективним кавалером заради своєї мрії. Своєю картиною дівчина врятувала життя незнайомцю та вичаклувала собі вовка, у якого згодом закохалась.

Незважаючи на перешкоди дівчина завжди залишалась собою. Життя у селі було злиденним, але Леся жила своїм талантом, який став її опорою. Вона допомагала всім, хто цього потребував.
Зворушливий фінал – це ще одна родзинка цієї книги. Олена Печорна чуттєво передала події з життя головної героїні, що інколи самій хотілось взяти до рук пензлик, фарби і малювати.

Оляна Польова