Важливе
Нові двері для пізнання Любки

Нові двері для пізнання Любки

Нещодавно закінчився тур молодого поета та письменника Андрія Любки з новою збіркою оповідань “Спати з жінками”.

Окрім свого титулу “Найзавидніший жених Закарпаття” автор відомий своїми відвертими віршами, трепетними оповіданнями, цікавими есе та активною громадською діяльністю.

З Варшавського університету, де він вчить балканістику, поет приїхав розповісти про свою книгу. Оригінальна назва пояснюється цілком культурно, адже “спати з жінками” та “переспати з жінками”- зовсім різні речі. Творець говорить, що спати- це доволі інтимна річ, бо коли ти просто спиш з людиною тоді показуєш їй своє справжнє “я”. У сні ми не можемо одягати маски та притворятись. Спати — це своєрідна метафора довіри, щирості.Як стверджує автор, збірка містить 48 історій з життя: ті котрі хороші- це його власні випадки, а погані — історії з життя друзів. Наприклад оповідання, де головний герой зустрічався з двома Анями і не міг покинути жодну, це , звіснож, все про його друга.

“Спати з жінками” – це 48 відвертих  історій та дві про теперішню революцію на Майдані.  Короткі оповідання написані недарма : вони прокидають надію, змушують задуматись над життєвими цінностями та дають зрозуміти, що потрібно брати від життя. Тут можна знайти подорожі, кохання, самотність та цікаві історичні факти, про можливого короля  України.

фото любка

  Нова збірка суттєво відрізняється від попередньої- “Кілер”, тому що “Спати з жінками”-нові двері для  пізнання Андрія Любки та й  самого себе. Ця збірка залишає після себе відчуття обов`язку, що ти повинен жити, не озираючись на минуле, дізнаватись щось нове та вміти цінувати.

Автор:  Віта Євстіфеєва

Фото: з Інтернету