Важливе
«Тіні незабутих предків»

«Тіні незабутих предків»

детектив / комедія / триллер

Фільм   «Тіні незабутих предків» – ц е новий прогресивний крок в історії українського кінематографу , це народження  кіно в Україні  світового рівня. Режисер фільму Любомир Левицький  у новітньому  українському кінематографі унікальний. Усі його режисерські роботи побували у широкому прокаті . Є підстави цілком вважати,що його остання стрічка  «Тіні незабутих предків» стане  ластівкою народження справжнього  в Україні кіно світового рівня. Картина  виглядає цілком професійного рівня  , спец ефекти на належному рівні, однак потрібно  підкреслити ,що з  урахуванням невеликого за світовими мірками бюджету в один мільйон доларів.

Сюжет:  ростакуватий студент Іван   в результаті першого наркотичного досвіду , минулого не цілком благополучним чином , і помутніння розуму від нерозділені романтичних переживань , стає володарем стародавнього карпатського артефакту Згарди , за яким полює головний демон Карпат арідник з метою звільнення злих духів , колись полонених дев’ятьма найсильнішими мольфарами . У компанії своїх колег по альма матер , тіла яких прикрасили знаки Згарди , за що їм також загрожує смерть , Іван вирушає в гори на пошуки мольфара, якому єдиному під силу з’єднати дві частини дерев’яною Книги Тіней і запобігти захопленню світу злими духами . На цьому шляху чесну кампанію очікують демонічні водії вантажівок , еротика у рустікальном стилі , нерозривно пов’язана зі смертю , битви з нечистю різного масштабу і розмаху , ситуації , які нині чомусь прийнято вважати смішними , і велика і чиста любов .

Музика бадьора і драйвова  , герої досить гарні  і професійні , а сюжет зв’язний і невигадливий , що сприяє  легкому сприйняттю фільму  аудиторією. Можна додати  , що « Тіні»  прокочуються найбільшим українським дистриб’ютором на масштабному  для українського фільму кількості копій . Є така ймовірність,що   у   найсвіжішої стрічки режисера  Левицького , всі шанси встановити касовий рекорд « Сафо» Роберта Кромбі, а це   близько мільйона доларів у прокаті СНД. І якщо такі сподівання реалізуються  , то державі , прийнявши останнім часом активно породжувати український кінематограф, впору буде задуматися про коригування механізмів цього ж процесу.

У фільмі знімалися: Ольга Сумська, Ольга Фреймут, Микола Боклан, Юрій Розстальний, Дмитро Ступка , Олена Мусієнко, Паша Лі, Марина Шако, Роксолана Кравчук, Софа Галабурад, Владислав Никитюк, Богдан Юсипчук.

Зйомки фільму проходили частково на території Національного Чернівецького університету імені Юрія Федьковича, частково – на природі Карпат. На посаду головного оператора запросили Марка Еверлі, який був учасником головної команди, яка знімала американську сагу Сутінки. Варто усім переглянути нову  українську  стрічку  і оцінити початок нової ери українського «Голівуду»

Автор: Аня Мартищук