Важливе
Сакури

Сакури

Заради них витрачають свої вихідні дні , щоб хоча б одним оком поглянути на цю ніжно-рожеу красу,яка лише декілька тижнів буде радувати душу. Якщо ви не знаєте, про що іде мова, то ви, вочевидь, ніколи не бачили сакури.

Ці прекрасні японські вишні в Україні цвітуть лише на Закарпатті..Отож люди з усіх регонів бажають на декілька хвилин потрапити у квітучий рай, який притаманний ще в деяких штатах Америки ,ну і зрозуміло в Японії.

Рожеві діви цвітуть не довго лише 2-3 тижні та не дають плодів.Офіційною датою відкриття вважається в Ужгороді 25 квітня.. Саме в Ужгороді цвіте найбльша у Європі алея сакур.Але і Мукачево не пуступається місцем.Жителі та туристи знають,що сакури і тут своєю домівкою зробити декілька вулиць.

Залишається питання ,як ці чудові дерева потрапили до нас?

Офіційною датою засадження тут японський красунь вважається 1923 рік…Але як і в будь -якому регіоні існують і легенди.Ось, наприклад,закарпатська легенда розповідає, що якось японці їхали з візитом до австрійського імператора Франца-Йосипа ,а подарунком везли сакури.Їхня дорога пролягала через Закарпаття, тому й на ночівлю посли зупинилися в Мукачеві.Так як це місто досить маленьке про їхній візит вже знали мешканці та вкрали саджанці ..

25

Але це було варте того, щоб у квітні жителі та сотні туристів милувалися красою міст Ужгорода та Мукачева, де пустило корені екзотичне дерево.Подейкують, що саме під рожевими вітами закохються та призначають побачення.Ех,романтика.. куди ж без неї.

Автор: Іванна Бондарук