Важливе
Місто зображене на купюрі номіналом 200 гривень

Місто зображене на купюрі номіналом 200 гривень

Луцьк… Місто невеличке та по-своєму чарівне. Хоч воно ще доволі молоде, але дійсно варте уваги. Вишукана європейська гостинність стає для кожного туриста мотивацією бути бажаним гостем. Незважаючи на те, що Луцьк сучасне  місто,яке крокує в ногу з часом,воно вважається древнім, адже засноване  у далекому 1085 році.

Окрасою є Замок Любарта, що перетворює звичайний обласний центр на місто-фортецю.
Мальовнича волинська природа подарувала світу двох письменниць, які жили у двоповерховому будиночку на Замковій площі – це Олена Пчілка та Леся Українка.

Луцьк – незвичайний, його літературна діяльність у стані постійного розквіту. Володимир Лис, Петро Коробчук, Павло Коробчук, Олександр Богачук, Надія Нуменюк, Петро Боярчук, Василь Слапчук, Петро Мах, далеко не всі творчі особистості Луцька…

Поети цього затишного міста влітку розпочали читати поезію на Театральній площі, тобто просто неба. Такий проект започаткували під назвою «Поет на площі». Лучани читають як власну поезію, так і вірші інших авторів. Бувають декламування віршів і іноземною!
Зовсім нещодавно місто започаткувало читання поезій, які звучать у маршрутках. Проект під назвою «Почувайся європейцем – розмовляй українською» має на меті популяризувати українську мову за допомогою віршів. Поезію читають відомі волиняни.

Сьогодні волинські письменники планують створення літературного музею.

Взагалі Луцьк – це не пафосний Київ або ж гордовитий Львів, це тихе місто, що нікуди не поспішає, з блакитним небом, яке відбивається у щирих поглядах лучан. Луцьк – приємне відкриття.

Автор: Олена Литвинова