Важливе
Безкоштовні фотостоки

Безкоштовні фотостоки

Аби матеріал виглядав довершеним, а сайт професійним автори використовують ілюстрації.  Не завжди є час робити світлини самостійно, а з пошуком платформи, де можна було б знайти ці картинки чи фото часом виникають проблеми. Багато фотостоків мають тільки платні ілюстрації, але є й такі, де можна завантажувати фото у хорошій якості абсолютно безкоштовно. Нижче – десять найпопулярніших безкоштовних фотостоків.

  1. Behance

behance.net

Висока якість зображень. Тут можна знайти не лише фото певної теми, а й багато ілюстрацій та дизайнерських робіт. Часто цю платформу використовують для пошуку натхнення, ілюстрацій, дизайну чи прикладів оформлення сайтів. Тут можна створити онлайн-портфоліо і додавати свої роботи. Належить компанії Adobe.

  1. shopify

burst.shopify.com

Зображення на сайті можна використовувати для комерційних цілей. Фото і картинки з найрізноманітніших тем. Шукати можна використавши певне слово або в конкретній тематичні колекції.

  1. Foodiesfeed

foodiesfeed.com

На сайті часом забагато реклами, але це чи не єдиний фотосток, де є фото різноманітної їжі, напоїв та продуктів високої якості. Зображення можна використовувати у комерційних цілях. Сайт повністю присвячений їжі.

  1. com

lifeofpix.com

Надзвичайно висока якість зображень та цікаві композиції. Сайт, окрім фото, має ще й відео, які теж можна завантажувати. Тут можна знайти фото будь-якої теми. Щотижня додаються 10 найкращих фото, які відбирає фотограф. Найчастіше зустрічаються пейзажі, архітектура та портрети.

  1. Pexels

pexels.com

Багато зображень природи, портретів та технологій. Більше 40 тисяч фото на різні теми. Дуже висока якість зображень.

  1. co

picography.co

Вважається одним із найякісніших фотостоків. Багато фото з теми лайфстайлу, культури, урбаністики.

  1. Pixabay

pixabay.com

Величезна кількість фото, картинок та ілюстрацій високої якості. Можна знайти фото, векторну графіку, відео та музику – і все це можна використовувати у комерційних цілях. Зручний фільтр пошуку, де можна обрати тип, розмір і навіть колір зображення.

  1. io

stocksnap.io

Багато світлин природи й техніки (особливо сучасних технологій). Також тут можна знайти шаблони (наприклад взяти фото певного телефону й вставити скрін в його екран).

  1. Stockvault

stockvault.net

Фото й зображення додаються щодня. Величезна бібліотека зображень на різні теми, висока якість і зручний пошук.

  1. Unsplash

unsplash.com

Один з найпопулярніших фотостоків. Щодня додаються нові зображення високої якості. Кожні десять днів редактори платформи обирають 10 найкращих фото. Також у Unsplash ще є окремий сайт Made With Unsplash, створений для демонстрації найкращих робіт з використанням фото із цієї платформи.

Підготувала Яна Русіна