Важливе
Фільм «Країна тіней»  Річарда Аттенборо – інколи доводиться втрачати найдорожче…

Фільм «Країна тіней» Річарда Аттенборо – інколи доводиться втрачати найдорожче…

Драматична стрічка 1993 року «Країна тіней» ( Премія БАФТА за найкращий британський фільм, Премія Асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса найкращому акторові ) оповідає трагічну історію кохання статечного англійського письменника, викладача Оксфордського університету та значно молодшої від нього, американки, поетеси, яка на час знайомства вже мала невдалий шлюб та сина.

 

Фільм яскраво ілюструє – якщо люди інтелігентні, розумні та розважливі то вони завжди знайдуть компроміс у всьому – почуттях, життєвих негараздах та випробуваннях. Головний герой вже давно вважав себе самодостатнім, всезнаючим та захищеним від випадкового шквалу почуттів. Та він помилявся… Раптово у його житті з’являється жінка, яка одразу викликає спершу неабияку прив’язаність, а потім любов. Він знав, що за все у житті треба платити, але щоб так дорого, ні…

Головна героїня показана сильною та рішучою жінкою. Не отримавши щастя у шлюбі вона спершу намагається втекти від труднощів в іншу країну, але все ж знаходить в собі сили та повертається на зустріч проблемам задля їх вирішення. Мені злегка проглядається тут феміністична нитка. Ти сильна, подолаєш всі перешкоди, головне будь щира та відкрита справжнім почуттям – такий посил Героїні.

Головний герой, навпаки, зображений дещо невпевненим у своїх почуттях , боїться їх та довго зволікає із визнанням. Коли все ж наважується, то фатум дарує дорогоцінний невеличкий відрізок часу, наче говорячи : «Довідався яким приємним та цінним є те чому ти пручався, але не довго тобі цим насолоджуватися!»

Також важливою лінією у кіно виступає громадська думка. Коло друзів, колег, які прагнуть втрутитися, ввести власні корективи. Та герої доводять, що головне дотримуватися свого шляху у житті та не зважати на осуд та суб’єктивні поради. Будь вірним собі і коли закриються одні двері, відчиняться інші.

Якщо Ви прагнете чистих почуттів, незаплямованих аж надто відвертими сценами, та не проти годинку-другу після перегляду кінострічки побути в меланхолійному настрої – дана кінострічка саме  для Вас.

Автор: Наталія Кулик

Фото з Інтернету