Важливе
Вокаліст гурту “Біла Вежа” Максим Іващенко: “Ми готові до різних експериментів”

Вокаліст гурту “Біла Вежа” Максим Іващенко: “Ми готові до різних експериментів”

Нещодавно у одному із львівських пабів концерт відіграли драйвові і щирі «Біла Вежа». Перед дійством, яке зібрало чисельну публіку, нам вдалося поспілкуватися з солістом гурту. Про плани на майбутнє, випадки необхідності фонограми, незвичайний подарунок на Новий рік читайте у нашому інтерв′ю.

– Вітаємо у Львові! Як настрій? Чи відчуваєте хвилювання перед концертом?

– Я відчуваю перед кожним концертом хвилювання, тому що якби я не хвилювався, то мені нічого було б робити на сцені. Ми вчора відіграли концерт у Києві, розірвали «Docker Pub», як то кажуть, в лахміття. Декілька місяців у нас була маленька перерва, ми сиділи на студії записували нові пісні. І тут захотілося вирватися в люди. Неможливо просто не хвилюватися.
-У березні офіційно вийшов сингл «На межі», але до цього ви грали його на концертах. Яка практика видається кращою: коли пісню видають разом з альбомом чи коли вона публікується завчасно?

– Ми зараз хочемо зробити так, щоб не випускати повністю альбом, а випускати синглами, щоб потім зібрати все докупи.

Минулого року ви відвідали 10 українських міст в рамках туру «Бути вільним». Як він минув? Що запам’яталося? 

– Нас всюди тепло приймали, ніде не били (сміється). Дуже багато людей приходили на концерти, що радувало. Ми подивилися міста, в яких ще не виступали.



-Ви запрошували професійних акторів для знімання у відеокліпах чи ролі виконували ваші друзі? 

–  На фільмування першого кліпу ми запрошували друзів, бо на всі ролі акторів не напасешся. А далі вже, в наступних роботах, де є окрім гурту інші люди, то це актори.

-Ось такий Ваш експеримент у 2015 році як концерт у супроводі камерного оркестру «Симфонія миру». Чи зможемо ще почути «Білу Вежу» в оркестровому аранжуванні?

– Я думаю, що так. Ми ще хочемо зробити такий маленький експеримент в майбутньому з ансамблем або з оркестром народних інструментів. Можливо, таку якусь фішку вчинити. Не знаю, як вийде. Ми готові до різних пропозицій і експериментів.

-А якби Вам запропонували записати трек у геть іншому стилі? Ви б погодились?

-Взагалі, це ще такий маленький секрет, але скоро вийде сингл у трішки іншому стилі. Ми зараз над ним працюємо і я думаю, що скоро люди побачать «Білу Вежу» в кардинально іншому світлі. 

-А які загалом плани на цей рік?

-Хочемо випустити стільки синглів, щоб зробити альбом. Десь в травні маємо знімати відеороботу на нову пісню, яка вийде також в травні. Я думаю, що концертна діяльність не скасовується, будемо їздити Україною, можливо, навіть кудись за кордон.
– В одному з попередніх інтерв’ю Ви розповіли, що ваші прихильники все частіше виявляють увагу.Який найбільш незвичайний подарунок чи пропозицію доводилося отримувати?

– Таким подарунком був светр з оленями на Новий рік. Це було так неочікувано, якраз я репетирував в 30-х числах грудня у себе на базі і я не знаю, як мене дівчинка знайшла і де взяла мій номер телефону. Вона зателефонувала і сказала, щоб я вийшов на вулицю. Тоді дала мені подарунок і просто пішла. Потім ми з нею списалися в Інтернеті, розговорилися… Вона зізналася, що дуже хвилювалася і на цей Новий рік подарувала ще шарф у тому ж стилі. Я думаю, що ще декілька років і вона мене одягне.
-Що для Вас бути вільним у музиці? 

– Співати все, що хочеться, відриватися на концертах і ні від кого не залежати.
Що можете побажати нашим читачам? 
Максим: Слухайте музику, бажано українську. Можна і закордонну, головне, щоб не російську. Ходіть на концерти, шукайте для себе нові гурти, розвивайтесь, слухайте “Білу Вежу “.

Розмовляла: Марія Масюк

Фото – Ангеліна Чайковська