Важливе
Фільм «Fanfan» – про те, як не загубити кохання

Фільм «Fanfan» – про те, як не загубити кохання

Назва: Аромат кохання Фанфан (в оригіналі Fanfan)

Рік виходу: 1993

Країна: Франція

Тривалість: 89 хвилин

Режисер: Александр Жарден

Композитор: Nicolas Jorelle

Головні герої: Александр (Венсан Перез) та Фанфан (Софі Марсо)

Я ось так підрахувала недавно, скільки я переглянула фільмів у 2014 році, і отримала просте число: три. Пам’ятаю навіть, що вибір стрічок був невипадковий, я лише хотіла побачити, як на екрані втілюються написані книги.

Не маю мети вас дивувати цим, адже не для того я не захоплююся фільмами. Однак коли на щось цікаве натрапляю, то обов’язково хочу цим ділитися з кимось. Цього разу це французький фільм «Аромат кохання Фанфан». Дозвольте виразити величезне захоплення, яке відобразилося ще у тому, що я поповнила колекцію улюблених кінокартин, про яку, до речі, потрібно буде якось вам розповісти.

Фільм слід починати описувати із сюжету.

Студент-медик Александр уже доволі довго живе зі своєю дівчиною Лорою. Одного разу він зустрічає красуню Фанфан, яка готується вступити у парфумерну школу. Взаємні почуття спалахують миттєво. Проте Александр вірить, що пристрасна любов після весілля минає, тому свою дівчину не покидає, а Фанфан пропонує лише дружбу. Ось на такому емоційному фоні розвиваються романтичні події між закоханими… любовЯ прихильник тримати інтригу щодо кінцівки фільму, проте не сьогодні. У декількох останніх хвилинах поєдналися трагізм і щаслива кінцівка. Протягом перегляду можна було здогадуватися про це. Проте якась загадка не дозволяла відповіді бути однозначною.

Тема кохання – вона повсюди. У книгах, фільмах, виставах. Проте це те, що цікавить людину та чого вона потребує найбільше.

Александр, на мій погляд, має підстави для того, щоб робити висновки про те, що після весілля шалені почуття згасають. Адже саме так часто й трапляється у житті. Саме тому він прагне одружитися з Лорою, мати дітей, однак лише платонічне кохання підтримувало би життєздатність. У фільмі не показано, що саме спонукало зробити такі висновки, але просто так нічого не буває. Здавалося б, що це показує його зневіреність та небажання докладати зусиль до того, щоб жити якнайкраще. Проте вчинки щодо Фанфан, наприклад, таємно оплачувати житло, на яке їй не вистачає грошей, доводять лише те, що Александр таки здатний на все заради коханої. Існує лише бар’єр, який потрібно зламати. Це і зробить Фанфан.kinopoisk.ruДівчина – чуттєва, щира та весела. Вона сміливо заявляє, що прагне підтримувати романтику та шаленість протягом усього життя, тобто готова втілювати те, чого так боїться не мати Александр. Зрештою, все потребує клопіткої праці. Можна пустити все в течію часу та не знати, куди воно дійде. Тому якщо люди мріють про чудове життя  та злагоду, вони повинні й працювати для цього.  І Фанфан цього досягне, тому що справді хоче.

вонаКінострічка загалом романтична, сповнена ніжності та позбавлена вульгарності.  До речі, фільм знятий за мотивами однойменної книги Александра Жардена. Тому, окрім перегляду авторської постановки, думаю, треба ще й поставити власну, але в уяві.

Героями, котрі зіграли ролі Александра та Фанфан, є незрівнянні Венсан Перез та  Софі Марсо.

Софі Марсо – актриса, режисер, письменниця, сценарист, співачка. Ікона жіночності та стилю, чарівна та непотворна. Її іноді називають «смішлива парижанка». Правда, звісно, у цьому є. Акторка може бути дорослою і дитинною водночас, що додає їй усе більшої привабливості й уваги серед фанатів.  Грала у стрічках поруч з Жераром Департьє, Катрін Деньов, Пірсом Броснаном. Мел Гібсон висловився про неї так: «Вона красива, вона француженка та хороша актриса. Виконавиця ролі повинна мати хоча б дві з цих рис.»

А ось про що говорить сама жінка:

 «Ви знаєте, француз означає складний, ерудований»

«Ви можете зіграти всі типи людей, та ви не можете змінити того, що люди відчувають до вас»

«Що мені таке цікаво, так це теперішнє»

«Думаю,  легше змусити людину плакати, аніж сміятися»

акторкаВенсан Перез – актор, режисер, фотограф, автор книг та сценаріїв, модель. Досить харизматичний та амбіційний. А також улюбленець жіночої аудиторії.

Можна відвідати його офіційний сайт: http://www.vincentperez.com/ . Як там написано, перша річ, яку варто знати, то це те, що він не француз, а швейцарець. Хоча проживає зараз у Парижі разом зі своєю сім’єю, яка складається з дружини Карін Сілла, колишньої сенегальської моделі, та чотирьох дітей. Ось як актор каже про кохану жінку: «Вона була у моєму житті певний час і певний день. Замість того, щоб звернути себе кудись іще, я нарешті пізнав своє щастя поряд з нею. З того моменту я відчув себе дорослішим. Я працюю краще. Карін хоче багато, вона прагне розуміти кожну проблему. Вона – ідеальна жінка. З нею я знаю, куди йду.»

А ось ще декілька цитат актора:

«Які ваші улюблені жіночі парфуми? Запах жінки вранці! Це найкраще. І всі це знають» 

«Я можу показати ревність, але не хочу бути ревнивим. Ревність як коробка, її краще тримати закритою»

«Любов стає все більше і більше важливою у нашому суспільстві, адже знаходиш її все рідше і рідше.»

акторПереглянути фільм: https://www.youtube.com/watch?v=5B7hG6PQdPs

Читати книгу: http://royallib.com/book/garden_aleksandr/fransuaza_fanfan.html

Автор: Оксана Гірчак

Фото з інтернету: http://bestfolders.ws/2019-fanfan-aromat-lyubvi-fanfan-alexandre-fanfan-1993-dvdrip.html