Важливе
Інтелектуальний синтез театру «Anastasis»

Інтелектуальний синтез театру «Anastasis»

Час невпинно змінюється, як і покоління людей. Кожного століття юнацтво несло суспільству щось нове, а відтак потребувало самовираження. Вдалим прикладом молодіжних ініціатив є театр. Цей вид мистецтва до певної міри вільніший, аніж інші і поєднує у собі аспекти музики, танцю та літератури. Завдяки цьому театр дарує людству унікальну змогу експериментаторства, швидко реагує на зміни та виклики нового часу.

   Ім’я Тараса Духовного вже давно відоме серед полтавців. Він – актор, письменник, журналіст, член єпархіяльної ради УАПЦ.  Неодноразово митець і засновник молодіжного тетару «Anastasis» був учасником та переможцем багатьох престижних конкурсів і фестивалів. Нещодавно Тарас повернувся із Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «На крилах Мельпомени», який відбувся в Прилуках, де театр став лауреатом в номінації «За творчий пошук».

*(фото однієї з вистав театру)

IMG_5759

    Покликання театру «Anastasis»

    Напевно, не випадково на емблемі театру зображені змія і голуб оповиті цитатою з Біблії: будьте мудрі як змії і прості, як голуби. У цьому символі відображається головна мета театру – духовне виховання особливого глядача. Мається на увазі той глядач, який ще тільки піднімається східцями життя, а з допомогою драматичного мистецтва віднаходить ті особистісні риси, які супроводжуватимуть на подальшому шляху. Як зародилася ідея театру, найкраще скаже його засновник:

  «Був час, коли мені подали ідею щодо створення власного театру і був час, коли та ідея зреалізувалася – 17.VIII.13 р.Б. Нині маємо рік нашому театру. Оте «нашому» і стало тепер для мене усвідомленням мотивації. Людина, котра не відчуває себе поза соціумом, прагне робити бодай якийсь корисний внесок у нього. Ідеально, коли трапляються однодумці у відповідній сфері діяльности. Мені дуже приємно, що однодумцями, співзасновниками та продовжувачами цієї справи стали: Олександра Волакова, Каріна Алієва-Голуб та Богдан Колесник. Всі вони такі різні і в той же час по-своєму неповторні, що лягло в основу нашої спільної справи. Завдяки цим людям «наше» набуло свого відповідного масштабу: через виступи у музеї Короленка, через заходи у навчальних закладах міста та області, через фестиваль у Прилуках.»

      Репертуар театру

  Репертуар молодіжного театру обраний не випадково. Епізоди з романів «Доктор Живаго», «Овод», «Собор Паризької Богоматері» вражають поціновувачів театру, а акторська гра зачаровує витонченістю та майстерністю. Молоді лицедіїнамагаються донести своїм шанувальникам, що серед усіх негараздів та життєвих випробувань, які незалежно від віку чи соціального статусу спіткають кожну людину є місце для любові та щастя. Аджелюбов – це велике почуття, яке може творити чудеса! Тому любіть і діліться радістю з друзями і вона не зменшиться, а багаторазово зросте!

*(колектив театру  «Anastasis»)

IMG_3963

Тарас не тільки хороший актор, він – талановитий поет, письменник. Написав і видав 5 збірок своїх творів, веде свою сторінку на порталі «Український клуб». Сьогодні театр Тараса Духовного «Anastasis» міцно стоїть на ногах, має свою власну естетику, традиції, прекрасний репертуар, якому може позаздрити будь-який театральний колектив. А головне митець і театрсповнені творчих планів, отже, більша частина їхньої історії попереду …

Автор: Ігор Лотиш

Фото: Ігор Лотиш