Важливе
Як розпочати грати на гітарі?

Як розпочати грати на гітарі?

Гітара завжди манила людей з мандрівною та мрійливою вдачею… Навіть якщо ви не вмієте співати, чи позбавленні музичних здібностей, гра на гітарі може стати тим яскравим дозвіллям, що допоможе відволіктися від зайвих думок та зробити своє повсякдення змістовнішим.

   Із історії гітари  

Перші графічні зображення гітари археологи знайшли серед руїн стародавньої Меспопотамії. Це був лише прототип сучасної гітари. Трохи згодом п’ятиструнна гітара поширилася у Європі, але найбільшого поширення цей інструмент здобув у Іспанії. Під гітарні мелодії у Іспанії поширилися навіть свавільні танки і не всім музикознавцям таке вільнолюбство подобалося. Величні музиканти епохи Середньовіччя навіть мали до музичного інструмента певну зневагу, вважаючи його «плебейським».  У 14 столітті в історії гітари настає переломний момент. Нею зацікавлюються французькі королі, зокрема Людовика ХІV. Французька  аристократка тих часів мадемуазель де Шеролле замовляє навіть портрет, де вона зображена із гітарою в руках. З часом інтерес до цього музичного інструменту знижується, адже невпинно з’являються музичні інструменти з більшими технічними можливостями. Але мандрівні музики, цирки ніколи не зменшували своєї симпатії до зручної у далекій дорозі гітари.

   У 19 столітті панянок «із вищого товариства» було заведено навчати грі на гітарі, це вважалося вишуканим. У багатьох  дореволюційних романах можна зустріти образи дівчат-гітаристок («Бесприданниця» Острозького, «Біла гвардія» Булгакова).

   Яку гітару  краще обрати для музиканта-початківця?

     Якщо ви хочете разом із своєю студентською компанією співати гарних і затишних пісень біля вогнища, то акустична шестиструнна гітара є найкращим варіантом для вас. Також це гарний інструмент для гітариста-початківця. Така гітара простіша у користуванні, аніж електрична і взагалі це класичний і зручний варіант.

  Якщо ж мрієте стати професійним гітаристом, то можна придбати або акустичну концертну гітару (яка підключається до електрики) , або електро гітару. Такі інструменти мають потужний звук, вони розраховані на музикантів-професіоналів.

   Бажаємо успіху у вашому гітарному навчанні:)