Важливе
У Львові відбудеться Міжнародний Театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича»

У Львові відбудеться Міжнародний Театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича»

Яніна Соколова, Ірма Вітовська, Римма Зюбіна та світова зірка театру Такетеру Кудо вийдуть на сцени Театрального фестивалю “Кіт Ґаватовича”. Кіт повертається з 6 по 8 вересня до літньої сцени Парку Культури та колишнього ангару трамвайного ДЕПО LemStation.

 

Кіт Ґаватовича відбуватиметься вже вчетверте, проте цього разу Кіт на афіші ділить місце із мозаїчними рибками із зруйнованої архітектурної пам’ятки, яка була біля магазину “Океан”. Кіт увіковічнює мозаїку Риб та пропонує поговорити учасникам про свідомий театр. 

Світова тенденція театру сьогодні все частіше робить його однією із головних платформ для обговорення суспільних проблем.   

У часі викликів та накопичення інформації стає питання ролі театру сьогодні. Слова нового тисячоліття, якими говорить театр. Сцена, що ретранслює та продукує зміни, театр що шукає нові сенси, аби їх здійснити. Театр, який не мовчить класиками, – коментує програму Єва Якубовська – генеральна директорка Фестивалю, –  Іноді ти будеш хотіти закрити очі, іноді вийти, але саме ти частина сьогодні”.

Відкриття Фестивалю відбудеться 6 вересня спільно із театром імені Лесі Українки. У програмі ми побачимо драматургічне читання п’єси “Монстри руйнують висотки” та виступ відомого гурту “Oy sound system”. 

Серед хедлайнерів Кота ми побачимо відомий Молодий театр із виставою про виклики, що ставить собі людина у суспільстві, на сцену вийдуть відомі акторки театру та кіно Ірма Вітовська-Ванца та Римма Зюбіна. Крім того, після 3их переговорів до України нарешті приїде світова зірка театру Такетеру Кудо – актор та послідовник театру Буто, батько-засновник жанру перформанс у світі, презентуватиме пластичну виставу “Цукерковий вибух”.

Серед колективів-учасників буде і львівський театр Леся Курбаса із виставою “Перехресні стежки”, а також харківський театр абсурду “Воробушек”, зірка комедійного шоу “Ліга сміху” із виставою “Пил шарами”. Також у програмі ми побачимо колектив із Маріуполя із виставою “Прощавай, зброє!” та колектив із Сум із сучасною драматургією про віртуалізацію простору “Галюцинація”. Impro group BAO готує виступ та тренінг для відвідувачів Кота.

У суботу 7 вересня ми будемо снідати із Яніною Соколовою та говоритимемо про діяльне мистецтво. Лекційну частину представить львівський активіст Володимир Бєглов та театральний критик Максим Максимчук. Остання лекція буде транслюватись із Гамбургу на Львів та Харків та міститеме перформативні елементи.

Серед нічної програми також буде кінопоказ від мистецької формації WizArt.

У парку Культури постійно діятиме читацький лаунж створений спільно із Видавництвом Старого Лева. 

Нагадаємо, що всі заходи, які відбуватимуться у парку Культури є безкоштовними. Квитки на вечірні заходи у LemStation можна буде придбати на онлайн-платформі TicketClub.  

 

Якуб Ґаватович – театральний діяч ХVII століття, який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні. «Продав кота у мішку» – це одна з його драматургічних робіт. Гра слів «Кіт Ґаватовича» кидає сенсовий виклик глядачеві та митцеві, адже повернення до вуличної форми театру, а саме сценічних форм із використанням громадських просторів дозволяє говорити про нову форму театрального мистецтва, яке не замикається від глядача. Основна думка фестивалю «мистецтво не тільки для митців». Окрім того, назва «Кіт Ґаватовича» символізує повернення до своєї нерозкритої та не популяризованої історії.

Тел. для довідок: 0671198199

Фестиваль відбувається за підтримки Львівської міської ради

Засновник та організатор фестивалю незалежний театр “Склад 2’0”

Партнери: театр Лесі Українки, LemStation та парк Культури

Поселяє: Асторія, Леотель, Архистратиг та Урбан готель

Пригощає: Білий лев та Купіца