Важливе
Шенон Кірк про материнський інстинкт і не тільки…

Шенон Кірк про материнський інстинкт і не тільки…

«Ваш суперник, швидше за все, буде зайнятий реалізацією власних планів, і виявиться  сліпим стосовно Ваших намірів. Не зловтішайтеся, так Ви привертаєте зайву увагу. Вам має вистачити власного схвалення. Будьте впевнені у своїй силі і Ви переможете!»

Цікаві слова? Ця цитата привернула мою увагу, а ще здивувала тим що це життєве кредо головного персонажа книги Шенон Кірк « Метод п’ятнадцять на тридцять три», на хвилиночку, авторка практикуючий адвокат,  професорка права (США).

Роман викликав якесь дивне дошкульне відчуття важкості після прочитання. Ні, аж ніяк не подумайте, що книга якась негативна – вона СИЛЬНА! Поєднавши у одному творі містику, детектив, трилер та дрібку сарказму автор створила емоційну бомбу, після якої перебуваєш наче « не у своїй тарілці».

Головна героїня за дивним збігом обставин опинилися просто в шокуючих обставинах – її вагітну школярку викрадають психічно неврівноважені люди заради того щоб згодом продати її дитину. Що станеться із нею самою ще поки не відомо, але нічого хорошого то це точно. В такій ситуації втратив би душевний спокій і дорослий чоловік, що тут говорити про підлітка. Але письменниця вміє здивувати своїх читачів. Звичайно, хотілося б вірити у щасливий кінець всієї цієї історії ще на початку.  Але щоб так цікаво все поєднати: різних персонажів, закрутити сюжет та подарувати читачам, так би мовити «вишеньку на торті» у вигляді екстравагантної кінцівки роману? Автор здивувала та неабияк потішила! Гучні оплески, вмінню Шенон Кірк перетворити здавалося цілком буденний сюжет американських трилерів на книжку яку «проковтуєш» від палітурки до палітурки максимум за два дні.

Як це можливо вагітній жінці пройти такі жахливі випробування? Уявіть, якщо у вас під серцем пульсує нове життя – Вам ніколи вагатися, Ви несете відповідальність вже не лише за себе.

Що може зробити неповоротка майбутня мама, спитаєте Ви? Хіба це реально, що вагітна може самотужки протистояти соціопатам які мають всі переваги гроші, силу, зв’язки? Погоджуюсь, можливо сюжет книги дещо перебільшений, але Ви коли-небудь спробуйте посягнути на безпеку дитинчати будь якої самиці в дикій і не дуже природі. Сучасні жінки будуть ще рішучіші. Тим паче, ніхто не відміняв такі домінуючі почуття в стресові ситуації як страх та лють, це неабияка рушійна сила, якщо її приборкати та  все направити в потрібне русло.

А любов! Як я могла забути про любов? Міцна, всепоглинаюча та всесильна любов до ще без захисного, але вже такого важливого майбутнього маленького життя.

« Любити іншу людину так міцно, що коли ти дивишся на неї, то твоє серце розривається на шматки. Ось що таке мати дитину.» Таке чудове трактування материнського почуття дарує читачам Шенон, і цим все сказано. Хіба ще щось можна додати до цих лаконічних хвилюючих слів?

Якщо Ви частіше обираєте для прочитання традиційні жіночі романи, то «Метод п’ятнадцять на тридцять три» буде для Вас чимось новим, якщо навпаки полюбляєте детективи тоді дану книгу Вам , тим паче, слід прочитати. Раджу у всіх випадках та на будь-який смак! Роман – захоплюючий, вражаючий та  неординарний!

Автор: Наталія Денісова