Важливе
“Тепле” читання для особливого вечора

“Тепле” читання для особливого вечора

Якщо ви не знаєте, то зараз я вам розповім.

Кілька років тому на«Форумі видавців» львів’яни зустрічали книгу з такою близькою до душі назвою: «Теплі історії до кави» Надійки Гербіш.

А Львів і кава, то ж, як Ромео і Джульєтта, як бджоли і мед, як танго і пристрасть—просто не можуть існувати одне без одного!

І я, як справжня львівська панянка, звісно, принесла собі  додому такі цікаві «ласощі» до улюбленого капуччіно!:)

І це була любов з першого погляду, на кремові сторінки і чорно-білі світлини сповнені тепла і затишку!

Чим ця, досить тоненька(лише 168ст), книжечка така особлива? Спробую пояснити. Знаєте, іноді так хочеться відпочити після важко дня(чи тижня), щоб всі тривоги і неспокій пішли(і заблукали)в лісі, а їх місце зайняв пухнастий муркотливий затишок?

І щоб в домі світла передріздвяна атмосфера, за вікном тихий сніжний вечір, на спинці теплий плед, а руки щоб зігрівало горнятко гарячого, ароматного м’ятного чаю чи солоденького какао(або улюбленої кави з вершками)? От навіть якщо всього цього немає, а за вікном похмура осінь, можна просто почитати «Теплі історії до кави» і спокійна, тиха радість та легкість огорнуть вас.

В книжечці ви знайдете історії насичені передріздвяним мандариново-сніжним ароматом, ніжно-тужливі роздуми, на вас дмухне ароматом квітів теплий весняний вітерець і покличуть у мандри дороги, поїзди та літаки.

Загалом 40 історій. І всі вони насичені добротою та жіночністю. Так, мушу визнати, що книжечка ця написана жінкою, для жінок і про жіночі долі. Хоча чоловіки, які хочуть краще зрозуміти як відчувають світ жінки( ну або просто витончені романтики)також оцінять.

Історії ці про простих людей, з їх буденними справами, роздумами про життя, мріями і сподіваннями, мандрами і ,звісно, кавовими напоями в улюблених горнятках!

Можливо хтось скаже, що читати такі от, легкі, оповідання- то даремна трата часу. Але! Знаєте, якщо постійно поспішати і бігти кудись, рано чи пізно спіткнешся і розіб’єш колінко. І коли така неприємність ставалась, мені мама прикладала до ранки подорожник. Так от «Теплі історії до кави»– це такий собі «літературний подорожник» для душі.

 Я перечитала цю книжку вже безліч разів, але вона все-одно смакує щоразу Це як улюблений вид десерту- ніколи не набридає, і в першу чергу рука тягнеться до знайомого найсмачнішого(для тебе)шоколаду.

Але «до шоколаду» то вже геть інші « Теплі історії»…;)

Автор: фея Rocksett.

Фото з Інтернету