Важливе
Кулінарні пригоди із волонтерським натхненням

Кулінарні пригоди із волонтерським натхненням

Олег Пригода – студент, наразі він навчається на другому курсі факультету культури і мистецтв Франкового вишу. Але це далеко не все, чим наповнене життя цього хлопця. Його повсякдення – це не рутинні пари,  а барвиста палітра, якою він розмальовує життя дітей із родинних будинків.

         Адже з допомогою Олега Пригоди діти поринають у загадковий та смачний світ вишуканої кулінарії. Сам Олег переконує, що кулінарія – це не просто рутинна справа,  у полоні якої перебувають всі домогосподарки світу цього, а  захоплива пригода, яка додає життю нових ноток.   

2

     Родинні будинки – це установи, де живуть соціально незахищені діти, або ті, що залишилися без батьківського піклування. Ними опікуються ченці та черниці. Такі соціальні установи діляться на два типи: для хлопців, та дівчат. Очевидно, що дітлахи потребують активної соціалізації та звичайно спілкування із волонтерами. Які надихають хлопців та дівчат діяти та за жодних обставин не здаватись.

Ідея «Кулінарних пригод» прийшла до ініціаторів не випадково. Адже споконвіку за приготуванням їжі люди невимушено спілкувалися, жартували, обмінювалися думками. Так і вирішили залучити до кулінарного мистецтва дітей із родинних будинків.

5

     Цього літа всі охочі могли неодноразово побачити Олега Пригоду у парку  Костюшка. Саме там що вихідних відбувалися «Сніданкові ярмарки». Де львів.яни разом із власними дітлахами незабутньо і у променях літнього сонця проводили свій час.

Але вже у серпні-вересні телепрограма «Кулінарні пригоди з Олегом  Пригодою» вийде на широкі екрани: «У цій щотижневій телепрограмі, яку транслюватимуть на ТРК Львів, ми розповідатимемо, що таке родинні доми, як вони працюють у Львові. Знайомитимемо людей із цими дітками, які соціально відкриті для світу». Але найцікавішим звісно буде сам процес готування смаколиків: «Ми готуємо прості рецепти, але старовинні.  Такі страви зазвичай не готують вдома. Це не модні зараз фреш-салати, і таке інше. А автентична галицька кухня, або іноземна: італійська, наприклад. Ці страви мають смак дитинства, і колорит села. Це надає їм природності і символічності».

3

Якщо Вас, любі читачі, зацікавив цей волонтерсько-кулінарний проект, Ви можете стежити за ним у мережі Фейсбук  на сторінці «Кулінарні пригоди з Олегом Пригодою».

   Автор: Оксана Бабенко

   Фото надані Олегом Пригодою