Важливе
Наступного тижня стартує легендарний мистецький фестиваль «Ніч у Львові»

Наступного тижня стартує легендарний мистецький фестиваль «Ніч у Львові»

       Під час цього дійства відбудуться унікальні нічні кіноперегляди, а вперше в Україні просто неба зазвучить мандрівний оргАн. Також під темно-зоряним віялом ночі оживатимуть старовинні львівські легенди. Організатори наголошують, що фестиваль Ніч у Львові тепер відбуватиметься лише раз на рік, тому радять не пропустити це рідкісне дійство.

Ніч у Львові давно вже стала культовою подією для львів.ян та гостей міста. Відкриті двері музеїв, мелодійна вулична музика: все це невід.ємна частина  фестивалю. Цьогоріч організатори чекають на тридцять тисяч відвідувачів. Під час фестивалю відбудеться безпрецедентна музична подія:  на площі Ринок зазвучить справжній орган. Він приїхав із Німеччини. На рідкісному інструменті зіграє всесвітньо відома органістка Аурора Баль, яка виконає твори Генделя. Розповідає арт. Менеджер музиної агенції Collegium Musicum Тарас Демко: «15 липня о 17-тій годині у дворику перед Ратушею. Буде грати орган на відкритому повітрі. Всі звикли, що орган можна почути лише у соборах із товстими стінами. А цього разу ми привеземо орган, який є цифровою копією, який передає автентичне звучання. Це орган фірми Кіссельбах».

Відома органістка Аврора Баль

Відома органістка Аврора Баль

А ще під час цих творчих ночей у серці міста оживуть легенди Львова. Для цього застосують сучасні відео технології – розповідає куратор відеомапінгу Альберт Врубель: « Ми довго до цього готувалися. Розвідували легенди, зокрема про пана Едзя, та інших жителів цього будинку»

1

     Ніч у Львові завжди дивує унікальними екскурсіями. Цьогоріч відбудуться нічні екскурсії церквами Львова, а також нічний візит до кабінет міського голови. Майстер-класи також будуть неабиякими: розповідає координатор проекту Христина Мартиняк: «Буде працювати також нічна варта, і екскурсії по церквам Львова. Цього року вперше долучилися Легенди Львова. Вони роблять безкоштовно дві гри.Також буде багато майстер-класів. Музей скла. Будуть майстер-класи і віртажного розпису, і скульптури».

Кіно стане окремою сторінкою фестивалю. Зокрема 15 липня відновиться показ фільмів просто неба у парку культури.  Також Львівський кіноцентр демонструватиме фільми на даху. Це нова ініціатива, яка вже встигла прийтися до смаку львів.янам.

4

 Автор: Оксана Бабенко

Фото з Інтернету, перше фото надане з архіву “Collegium Musicum”