Важливе
«Ополченці» у Львові

«Ополченці» у Львові

 У Львові презентували виставу зі столиці «Ополченці». Незвичайну моно-постановку привіз театр критичного мислення «Post play».  У центрі сюжету реальна історія так званого «ополченця» розказана у формі монологу, своєрідного потоку свідомості. Головну роль у виставі  виконала акторка та режисер Галина Джикаєва: «Ми ні до чого не закликаємо. Ми даємо такий зріз картини того світу, у якому ми живемо зараз. Дуже страшного. І тому всі вистави у нас ідуть з обговоренням. Щоб висловлювати свою думку. Люди починають одне одного слухати, хоч стикаються дуже різні точки зору. Доля розвела нас по різні боки барикад»      

1

Галина Джикаєва в ролі

      Своєрідними були також і сценічні засоби. Головними декораціями стала розкидана цегла і величезна кількість пачок цигарок. Вони, немов символізували уламки життя, руїни будинків, а також змогу втекти від думок. Не даремно ж у всіх війнах солдати по обидва боки барикад завжди відчайдушно палять. Найбільше вразив присутніх останній момент вистави. Коли у темряві розставлені на столі горіли маленькі білі цигарки, немов душі людей у буревії історії.

2

  Такі вистави змушують мислити – переконана глядачка Іванна: «Ну для мене головне це зрозуміти цю людину. Вона потребує розуміння від нас».

Львів.яни змогли побачити виставу «Ополченці» за сприяння першої сцени сучасної драматургії Drama Ua

 Автор: Оксана Бабенко

 Фото з Інтернету