Важливе
На Львів чекає благодійний мистецький ярмарок

На Львів чекає благодійний мистецький ярмарок

Незабаром у місті Лева відбудеться атмосферний фестиваль-ярмарок під відкритим небом.  Його ініціатором стала волонтерська молодь. На гостей свята чекають традиційні українські смаколики, незвичайний книжковий «секонд-хенд», а ще атмосферний концерт. Всі отримані кошти передадуть на спорядження української армії.

              Навіть під час теплого і затишного літа, українська молодь не залишається осторонь суспільно-політичних подій в країні.  Замість відпочинку після виснажливої сесії, студенти зі Львова взялися організовувати благодійний вуличний ярмарок під відкритим небом. Розповідає волонтерка «Волонтерського полку» Катерина Козачинська: «Хочемо запросити десь 5 гуртів. Можливо навіть будуть імпровізаційні конкурси між самими гуртами, або й між учасниками свята. Також буде традиційний ярмарок, де продаватимемо різноманітні солодощі, хенд-мейд. А ще на гостей чекає лавина книжок».

волонтерський хенд-мейд

волонтерський хенд-мейд

Приємною особливістю цього ярмарку стануть змістовні і сучасні книжки. Щоб їх зібрати волонтери застосували метод «книжкового-секонд хенду». Вони звернулися до книгоманів  і попросили принести їх ту літературу, яку вже прочитали.  Адже часто буває так, що прочитані книги вкриваються пилом на полицях,а тепер вони отримають «новий подих», та ще й допоможуть армії – розповідає Катерина Козачинська: «Я була дуже приємно вражена, коли мені зателефонували викладачі із факультету журналістики нашого Франкового вишу. Вони сказали, що зібрали для нас аж 20 книжок! А ще, звісно ж, долучаються мої друзі. Книгами люди діляться і з допомогою соціальних мереж. Наприклад, пишуть на сторінку «Волонтерського полку» у фейсбуці».

3

    Важливо, що на ярмарку буде багато автентичної української музики. Організатори поки усіх секретів не розкривають. Але відомо, що серед запрошених виконавців, унікальний і знаний в Україні гурт «Морелі». Ці музиканти працюють у стилі етно-фольк з елементами імпровізації. Вони виконують і культові українські пісні, такі як «Цвіте терен», «Ой, козаче, Козаченько» та чимало інших.

гурт "Морелі" під час виступу

гурт “Морелі” під час виступу

Ярмарок під відкритим небом відбудеться вже 2 липня.  Волонтери із «Волонтерського полку» планують закупити спорядження для української армії. До слова, ця громадська організація вже два роки активно допомагає 80-й та 93-й аеромобільним бригадам, а також добровольцям.

Автор: Оксана Бабенко

Фото із архіву “Волонтерського полку” та гурту “Морелі”