Важливе
Духовний усесвіт у центрі Львова: концерт гурту «AtmAsfera»

Духовний усесвіт у центрі Львова: концерт гурту «AtmAsfera»

18 червня 2016 року. Предковічна площа Ринок у серці міста Лева.

Панує емоційний штиль. Неквапливі, люди збираються біля сцени, встановленої на честь фестивалю Lviv Yoga Day. Вони в очікуванні появи музикантів – українського гурту «AtmAsfera».

А поки потенційні слухачі мають змогу придивитися до розмаїття інструментів – флейта, клавіші, гітара, мандоліна, арфа, гармонія, бузькі, перкусії, бас-гітара, саксонетт, дзвіночки, дарбука. Невже багатство усіх цих мелодій здатне злитися воєдино? «AtmAsfera», що вже на сцені, першою ж піснею доводить: це цілком можливо.

3

     У репертуарі гурту лунають етнічні мотиви, world та indie music, комбінації класичних форм та джазових імпровізацій. Однак головна прикраса їхньої творчості – древні санскритські тексти.

Солістки пропонують слухачам долучитися до загального «Mantra Diving» – інтерактивного шоу, де кожен може стати частиною гурту. Позаду музикантів, на великому табло – слова таємничих мантр. Глядачі дістають змогу підспівувати.

2

       Аудиторія повільно занурюється у створений гуртом невеликий духовний усесвіт. Її настрій коливається. Від скупих порухів кінцівками, від приглушеного наспівування до повселюдного танцю і злиття  голосів воєдино.

Хлоп’я років п’яти моститься на тендітних плечах матері. Із його шиї важко звисає амулет, премудре значення якого дитині ще не зрозуміле. Однак він зараз тут, посеред цінителів йоги та фолку, шукачів духовних істин. Дитя щиро тішиться, трохи незграбно рухається, стрибаючи на материних плечах, і, здається, підхоплює за натовпом ніким не пояснені слова мантр.

1

Загальне піднесення триває пісня за піснею. І музиканти, і слухачі втратили відчуття часу. А поміж тим, концерт добігає кінця. Аудиторія починає розходитися, умиротворена та водночас сп’яніла від атмосферності гурту «AtmAsfera».

Автор: Карина Сайфудінова

  Фото надані автором публікації