Важливе
Як розмалювати кінець літа фарбами підсвідомості? Якщо шукаєш засіб від передосінньої депресії, то тобі сюди)

Як розмалювати кінець літа фарбами підсвідомості? Якщо шукаєш засіб від передосінньої депресії, то тобі сюди)

У повітря ледь чутно проникає запах осені. Раніше зелене, насичене кольором листя невпинно тьмяніє. Вітер стає все більш неспокійним, наснаженим якимсь тривожним виром натхнення, що передзвоном кольорів відгукується у нашій підсвідомості. Парки, ліси огортає майже непомітний, але такий відчутний смуток за чимось невідомим, але таким потрібним… Це схоже на смуток за втраченою мрією, яка так і не здійснилась і з часом стерлася з надр мозку іншими мріями, сподіваннями, що актуальніші, потрібніші за ту – втрачену, але більш матеріалізовані, реальні, а втрачена мрія була ефемерною, неначе помах крила метелика навесні.

фотооо

Як зробити так, щоб оцей передосінній, майже уявний смуток не перетворився з часом на цілком конкретну депресію?

Є кілька перевірених методів. Важливо зробити оцей останній шматочок літа таким насиченим, цікавим і незвичним, щоб теплі відблиски сонячного спогаду зігрівали вас упродовж холодних (а можливо особливо холодних цієї зими 2014 року, коли економія тепла буде максимальною) днів восени та взимку.

«Капсула часу» на один рік

Найкращий спосіб запам’ятати дні літа, це відвідати якийсь музичний фестиваль чи влаштувати собі атмосферний пікнік із найкращими друзями. Такий пікнік особливо запам’ятовується зоряного вечора (а у серпні часто відбуваються зорепади і можна загадати бажання), коли разом з друзями виконуєте улюблені пісні на гітарі у сяйві неспокійних блискіток від багаття. Щоб спогади від цього вечора збереглися,  можна, щоб кожен друг написав послання, якісь літні нариси, чи мрії на майбутнє. Для цього потрібно небагато: лише листочок, ручка та старовинний конверт, які раніше відправляли поштою. Написане складають у спеціальний пакет, який ретельно заклеюють, адже треба, щоб листи не змокли і не пошкодились в холодні пори року. Це буде своєрідна «капсула часу», але лише на 1 рік. Через рік дружня компанія знову збереться, щоб згадати минуле і думками перенестися у колишнє, яке більше ніколи не повториться, адже кожне літо особливе.

литси

Байдарки і «кольорові фенічки»

Якщо ж у вас немає друзів, або вони у від’їзді, непотрібно засмучуватись, є ще один чудовий рецепт. Зробіть те, чого раніше ніколи не робили – стрибніть з парашуту, пропливіться на байдарках по великій річці (це змога також познайомитися з цікавими та щирими людьми,адже спорт зближує), підіть у дитячий будинок і познайомтесь з вихованцями. Якщо ж ці варіанти не підходять, то «зловіть» атмосферу останнього місяця літа. Так як людина переважно в цей час перебуває у ностальгійному настрої, то мистецтво запам’ятовується особливо гостро. Можна виготовити виріб власними руками, наприклад фенічку (браслет, виготовлення, яких започаткували стародавні індіанці, а цю традицію у майбутньому перехопили «діти квітів» – хіпі). Кожна фенічка своїм кольором чи візерунком несе глибокий підтекст і символізує або ваш характер, або мрію. Також фенічки дарують одне одному найкращі друзі, кажуть допоки браслет не загубиться дружба буде тривати.

фото5

Книжка, де букви танцюють під музику

Навчіться грати на музичному інструменті (наприклад, більш-менш складну гітарну мелодію можна досконало вивчити і за два тижні)

Якщо ж усі вищеназвані рецепти не підходять, то просто прочитайте ту книгу, яку завжди хотіли прочитати, але «руки не доходять» і під час читання увімкніть улюблену музику (або ту яку раніше не чули, це навіть краще). Музика зробить зробить світ прочитаного більш повними, додасть незвичних нюансів книзі.

Передивіться фільм «Амелі». Це кіно завжди дасть відповідь на те, як жити весело і з сенсом, навіть коли ти самотній, загублений серед натовпу і занадто мрійливий.

Кожен розмальовує тепле пастельне полотно під назвою «літо» по-своєму, адже у кожного своє бачення цієї дивовижної пори року. Для когось літо поєднується з ненів»язливми ритмами легкої французької музики, хтось запам’ятовує запах літнього вечора, шепіт втомленого спекою дощу і шурхіт сторінок улюбленої книги, яку перечитуєш лише влітку. Але головне ЗАПАМ’ЯТАТИ, зробити яскраву закладку для записника своєї пам’яті, адже кожне літо і весна оригінальні, бо вони нагадують життя окремо взятої людини зі своїми примхами і вподобаннями, зі своїм шармом і ледь відчутним елегійним смутком…

фото4

Автор: Оксана Бабенко

Фото з Інтернету