Важливе
Фотовиставка, що наштовхує на роздуми

Фотовиставка, що наштовхує на роздуми

   Нещодавно у Львові відкрилася цікава та неординарна фотовиставка молодої художниці Мар’яни Клочко. Хоч дівчина зараз навчається у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі проектування інтер’єру, вона знана серед широкого загалу насамперед як фотограф. Її роботи не просто знають, а вже й впізнають у Львові, Торуні, Познані, Ґданську. За словами координатора виставки Ярини Шумської, Мар’яна надіслала заяву на участь у проекті CrossArt і згодом їй було запропоновано презентувати свої роботи на виставці.

фото4

  

Про проект CrossArt

Проект CrossArt відбувається під егідою галереї PRIMUS і триває з 10 липня по 11 вересня 2014. Це вже сьома виставка у рамках проекту. Головною метою є популяризувати та активізувати діяльність галереї через проведення виставок і зустрічей з молодими митцями.

Проект CrossArt, розповідає Ярина Шумська – дослівно означає “через/повз мистецтво” і  орієнтується на створення особливого простору, місця, котрий охоплює різні мистецькі аспекти, але перш за все людей, своєю відкритістю та щирістю. Важливим завданням проекту є презентування простору Львова по-новому, завдяки новим ідеям, що спостерігаємо у творчості молодих митців з України, Польщі, Франції, Бельгії. Крім виставок молодого покоління митців, котрі працюють у різних напрямках мистецтва, створюється територія для творчих та цікавих особистостей, котрі можуть ділитися своїми ідеями, досвідом та вміннями. Впродовж двох місяців щотижня, у четвер о 18.00, змінюється простір галереї, відбуваються зустрічі з авторами проектів, майстер-класи, лекції, перегляди фільмів, концерти, літературні вечори. Мистецтво в проекті, хоч і головна, але, все-таки, одна з багатьох точок акцентування. Мистецтво  – як спосіб і причина комунікації. Мистецтво – як вихідна точка відносин для різнобічних особистостей.

фото2

 

Символіка назви виставки

Виставка “Чи я художник?” має цікаву історію щодо назви: «В одному з коридорів академії натрапила на маленький аркуш паперу, на якому було написано «чи я художник?» Оскільки там було занадто темно, вирішила перечепити його у більш помітне місце. От знайшла…» М. Клочко. А це питання періодично з’являється в думці кожного художника, тільки хто і наскільки може відповісти на нього? Дана виставка сама собою постає певним зверненням до автора, глядача, і кожен шукає свою відповідь на це запитання. Виставка “Чи я художник?” представлена фотографіями авторки, двома проектами, над якими вона працювала останнім часом. Ці роботи наповнені щирістю, легкістю і дійсно відображають світосприйняття самої Мар’яни. Запрошуємо Мар’яна Клочко Чи я художник? Виставка 21-27.08.2014 галерея Primus вул. Вірменська 13, вхід через дворик щодня з 12.00 до 18.00 (крім понеділка)

фото9

 

Автор фото: Марія Гоїн

Інформація про виставку надана Яриною Шумською