Важливе
Історичний шарм старовинної фортеці

Історичний шарм старовинної фортеці

До 350 річниці місто Івано-Франківськ отримало архітектруний подарунок – відреставрований бастіон Станіславської фортеці. Проект реконструкції тривав 6 років.

Як свідчить історія, cпочатку Станіславів закладався як місто-фортеця, з усіх боків оточене захисними стінами. Фортеця являла собою правильний шестикутник, на краях якого розташовувались бастіони – зовнішні п’ятикутні укріплення. Один з бастіонів значною мірою зберігся до 21 століття – це і є сучасна фортечна галерея «Бастіон», яка включає в себе різномантіні крамниці сувенірно-подарункової групи, а ще кав’ярню та  ресторан. У галереї є спеціально відведена площа для проведення виставок, також у приміщенні бастіону відбуваються літературні вечори та презентації книг. Декілька виходів ведуть  на внутрішню площу з малою сценою. Вона призначена для проведення концертів, фестивалів та інших культурних заходів.

         Фортечна галерея «Бастіон» також популярне місце для проведення весільних фото- і відеозйомок. Ця чудова архітектурна споруда зберегла в собі історію старого міста і підтримує його старовинну атмосферу. У крамницях Бастіону  кожен знайде те, що йому до душі.

Бастіон популярний не тільки серед жителів міста, але і серед туристів.

Оляна Польова

        

фортеця2