Важливе
Вічно жива Чорно-біла фотографія

Вічно жива Чорно-біла фотографія

Чорно-біла фотографія сягає своїми коріннячками ще в давнину, і перші фото були створені саме в такій кольоровій гамі. В ході еволюції та технологічного прогресу її поступово замінило кольорове фото. Але чорно-білі фотографії не втратили себе у таких епічних для сучасного суспільства роках. Кольорове фото відтворює світ у всіх його барвах, емоціях та теплих кольорах. Насправді, говорячи чи обираючи який вид мені подобається, однозначної відповіді я не можу дати. Тому що тут не має суперництва –  тут є стиль життя. І, виходячи лише з власних уподобань, ми можемо створювати чорно-білі світлини.

21.03.2014.2

Для того, хто не має чіткої позиції стосовно стилю фотографування, завжди буде дилема між монохромним зображенням та кольоровим.  Найчастіше чорно-біле зображення використовують для надання більш художнього ефекту. Вона допомагає спостерігачу сконцентрувати свою увагу на формах та взаємовідношенні певних елементів якогось об’єкта, тоді коли кольорове фото дійсно робить акцент саме на гамі.

21.03.2014.3

Чорно-біле фото має таку властивість, як змушувати нас уявляти світ таким, яким ми ще його ніколи не бачили, змушує працювати мозок та стимулювати нашу уяву.

Багато фотохудожників спершу, ніж щось сфотографувати, мали відчути певний предмет, здивуватися ним, дозволити йому застати себе зненацька. І лише тоді він здивує людей. Цей стиль не дозволяє блокувати нашу увагу самим кольором, він змушує уникати кольору, дивитись крізь предмети.

21.03.2014.5

Лінії, форми, обриси, структура ,глибина – вони починають відігравати велику роль, коли мова йде про те, щоб видаляти колір з нашого фото. Без кольору вони стають ніби музикою в чорно-білих фотографіях. Митці починають експериментувати з контрастами, переходячи від найсвітлішого сірого до білого, і закінчуючи глибоким чорним, що робить їхнє фото переможним для них самих та для аудиторії.

21.03.2014.6

Автор: Олександра Ливень